Csirkecomb narancsos mártással
2008.12.26. 13:02
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb (80 dkg)
- 15 dkg vaj
- 2 dl naracslé
- 1 dl méz
- 1 citrom
- 0,5 dkg őrölt mustármag
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- só
Elkészítés:
Egy kis lábosban felolvasztjuk a vajat, beleöntjük a naracslevet, mézet, sót, őrölt mustármagot és két-három percig közepes tűzön pároljuk, majd kihűtjük. A csirkecombokat tepsibe helyezzük, ráöntjük a kihűlt narancsos mártást. Két-három órán át a hűtőben állni hagyjuk. A pácolt csirkecombokat flekkensütőben 40-45 percig sütjük, közben a páclével gyakran lecsorgatjuk. Köretnek tört sós burgonyát és ecetes szilvabefőtett adhatunk. Vendégváráshoz is kitűnő étel, mivel előző nap előkészíthetjük.
|