Húsosételek : Erdélyi báránypörkölt juhtúrós puliszkával |
Erdélyi báránypörkölt juhtúrós puliszkával
2008.12.26. 15:48
Elkészítési idő: 1 óra és 40 perc
Hozzávalok:
- 80 dkg bárányhús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 8 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd foghagyma
- só
- 1 dkg csemege pirospaprika
- 2 dl vörösbor
- 20 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg juhtúró
- 3 dkg zsír
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk. A zsírból a szalonnát kiszedjük s a megtisztított finomra vágott vöröshagymát a visszamaradt szalonna-zsírban rózsaszínűre hevítjük. Csemege pirospaprikával összekeverjük, a vörösborral felengedjük. A kockára vágott bárányhúst sóval bekeverjük és puhára pároljuk. Tálaláskor a szalonnatepertőt rászórjuk és puliszkával tálaljuk.
Puliszka készítés:
Forrásban levő sós vízben kukoricalisztet csorgatunk, melyet felforralunk, majd tűzről levéve, fakanállal simára keverünk mindaddig, míg az edény falától el nem válik. Zsírban mártott kanállal tálaljuk. Még forrón megszórjuk juhtúróval. Bárányhús helyett, birkahússal is készíthetjük.
|