Hollandi szelet
2009.01.18. 15:00
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj(én legalább is annyival csináltam)
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- olaj
- só
A mártáshoz:
- 3 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 3 dl tej
- só, szerecsendió
Elkészítés:
A karajt kiverem, besózom, tojásba és reszelt sajtba mártva forró olajban világosra sütöm. Tűzálló tálba rakom, vagy sütőpapírral bélelt kis tepsibe. A vajból, lisztből a tejjel besamelt készítek, sóval és egy kevés reszelt szerecsendióval ízesítem, és állandóan kevergetve sűrűre főzöm. Ráöntöm a húsra, tetejére szórom a maradék reszelt sajtot, és a sütőben kis lángon fóliával lefedve 10 percig sütöm 200 °C-os sütőben, majd fólia nélkül megpirítom a tetejét.
|